Skip to main content

Nedsat hastighed via trådløs? - Videnbase / Router / Netværksboks / Router - DKTV Kundecenter

Nedsat hastighed via trådløs?

Authors list

Er der lavere hastighed end forventet, kan man teste denne via vores online hastighedstest; speedtest.dktv.dk
Der er mange faktorer, der kan påvirke din internethastighed. Problemet kan enten opstå lokalt eller hos internetleverandøren.


Trådløs forbindelse
Som beskrevet tidligere, kan der være mange ting, som kan påvirke det trådløse signal og derved også hastigheden. Derfor er det vigtigt at teste hastigheden med en kablet forbindelse direkte fra internetudgangen til din computer. 


Din computers tilstand
Computerens tilstand kan påvirke internetforbindelsen. Spyware og virus kan give anledning til problemer, men internetforbindelsens hastighed kan også påvirkes af tilføjelsesprogrammer, pladsen på harddisken, harddiskens tilstand og de programmer der kører.

 

To af de hyppigste årsager til dårlig internetydeevne er spyware og virus. Spyware kan sænke hastigheden i
systemet, fordi det griber forstyrrende ind i browseren og monopoliserer internetforbindelsen. Spyware kan overvåge din brug af internettet og dine tastanslag, hvilket giver forsinkelser. Problemet forværres, når der kører flere spyware-programmer på samme tid.

 

Computervirus kan også resultere i en dårlig internetydeevne. Når en virus inficerer en computer, installeres der computerkode, som vil prøve at overføre sig selv ved at sende kopier af sig selv via mail. Nogle virus kan multiplicere sig selv med en hastighed af hundredvis af mails i minuttet, hvilket mindsker computerkraften og båndbredden til internetforbindelsen.

 

Tilføjelsesprogrammer i browseren kan også medføre problemer med ydeevnen. Tilføjelsesprogrammer i browseren er programmer, f.eks. multimedietilføjelsesprogrammer, søgepaneler eller andre programmer, der ofte vises på værktøjslinjen i browseren.

 

Derfor er det altid vigtigt at prøve med en anden computer, for at være sikker på, at fejlen ikke ligger lokalt på computeren.

 

Her kommer vigtigheden af en sikkerhedspakke/antivirus til udtryk. Dansk Kabel TV kan tilbyde dig en komplet sikkerhedspakke for 25,- kr. pr. måned - og vi giver de første tre måneder til 0,- kr.

  

Fejl hos Dansk Kabel TV
Det kan også ske, at det skyldes en fejl hos Dansk Kabel TV. Hvis ikke du får den rette hastighed, selvom alt førnævnt er testet og tjekket, og du ingen driftsvarsling har fået fra os, så ring til vores support.
Det kan ske, at der ligger en fejl i vores system, som forhindrer dig i at opnå den hastighed du burde have. Vi har selvfølgelig overvågning af alt vores udstyr, men det kan ske at vi ikke opsnapper lige netop dit problem.

Hjælpsom Unyttig information

27 af 95 personer fandt denne side nyttig