Skip to main content

Ustabilt internet - Videnbase / Bredbånd - DKTV Kundecenter

Ustabilt internet

Authors list

Ved ustabilitet på internettet, kan dette skyldes flere årsager. Det er derfor nødvendigt at dele op, hvor stort omfanget er.

 

Hele nettet:

Hvis alle hjemmesider, tjenester og services er ustabile, kan dette skyldes en række af årsager.

 

Det kan tiltænkes en netværksfejl eller en lokal computerfejl. Opstår fejlen på flere enheder, er det typisk en netværksfejl, og man skal derfor være sikker på at ens kabler samt stikinstallation ikke har en løs forbindelse.

 

Enkelte dele af nettet:

Er det bestemte hjemmesider eller bestemte services (f.eks. streaming), skal man være sikker på at fejlen ikke ligger i eget udstyr.

Der findes en række metoder for at finde hvor fejlen måtte ligge. Er det f.eks. et online spil, skal man kontrollere med udgiveren at fejlen ikke ligger i deres boldgade, og ligeledes hvis det er en streaming tjeneste/internet-TV, at fejlen ikke forårsages af udbyderen af dette.

 

Lokalt net:

Den lokale tilslutning er altafgørende, fejl på kabler eller netkort kan betyde udfald og ustabil forbindelse til internettet eller det lokale netværk. Det er derfor anbefalet at man forsøger at skifte kabler, og kontrollere for evt. strøm på lokale netværksbokse.

 

OBS.:

For at opsnappe fejlen på korrekt vis, er det anbefalet at der tilsluttes kabel direkte fra stikket på væggen til en computer - altså uden router, herefter skal fejlen forsøges genskabt.

 

Man skal desuden være opmærksom på, om det er i bestemte tidsperioder, og hvis dette er tilfældet – notere tidspunkterne for udfaldene og evt. hvilken hjemmeside/tjeneste man har forsøgt at tilgå.

Hjælpsom Unyttig information

48 af 177 personer fandt denne side nyttig