Skip to main content

Hvordan fungerer trådløse kanaler? - Knowledgebase / Router / Netværksboks / Router - DKTV Kundecenter

Hvordan fungerer trådløse kanaler?

Authors list

Intro

En trådløs router eller et adgangspunkt, fungerer ved at udsende trafik udover et spektrum af radiobølger som opfanges af computeren, og derved opnår kommunikation.

Hvis den trådløse forbindelse er ustabil eller overbelastet på den givne frekvens/kanal, kan det være en idé at rette kanalen/frekvensen.

 

Den trådløse kanal rettes fra routerens interface. Er din router købt hos DKTV, kan du med fordel benytte vores vejledning

 

Genstart

Har du hørt det før, at det hjælper at genstarte? Det er der en god forklaring på. De fleste routere med en trådløs funktion, vil som standard kontrollere det trådløse frekvensbånd for den mindst benyttede kanal, og vælge denne. Det betyder, at den udvælger kanalen med mindst støj, og dermed kan yde en bedre oplevelse.

Obs.: Det kræver dog, at man har konfigureret sin router med "Auto", og altså ikke defineret en fast kanal.

 

Avanceret

I de fleste lande, benyttes en standard af kanaler, dermed sagt samme mængde. I få lande (f.eks. USA og Kina), benyttes flere/færre kanaler. Har man købt en router fra udlandet, og ikke kan tilslutte til routeren, skal man altså sikre at den arbejder indenfor de rammer, som enheden også kan kommunikere på.

Man kan typisk, i routeren, definere hvilken region man sidder på. Denne bør altid stå til Europe, da man ellers kan opleve at ens enheder ikke kan tilslutte til det trådløse netværk.

 

2.4ghz

De trådløse kanaler, arbejder som standard på kanal 1-13. Når en trådløs router udsender sit signal ud på en frekvens, vil den typisk overlappe to kanaler til hver side. hvis man benytter 20 Mhz kanal bredde, eller 4 kanaler, hvis man benytter 40 Mhz kanal bredde.

Det anbefales, at man benytter 20 Mhz, i tæt beboede miljøer.

 

I billedet herunder ses, hvordan kanalerne arbejder, med en standard kanal bredde på 20 Mhz. Som man kan se, er det kun kanal 1,6 og 11/12/13 der ikke overlapper med andre kanaler.

 

file.jpe

 

5ghz

Dette frekvensbånd, er den "nye" standard. Det blev introduceret i 2009. Siden da, har de fleste enheder (computere, tablets osv.) understøttelser for denne type trådløs. For at kunne benytte 5ghz frekvensbåndet, kræver det altså, at enheden også kan kommunikere  på denne frekvens.

 

De fleste enheder, har i dag understøttelser for det man kalder dual-band. Dvs. at router  både kan udsende 2.4ghz og 5ghz - og man kan derfor opnå bedre trådløs forbindelse på 5ghz båndet, grundet mindre forstyrrelser og bedre teknologi.

 

Der forskel på, hvilke kanaler der benyttes, alt efter hvilket land man køber sin router fra - da der er forskellige regler for hvor meget kraft, der må være på signalet.

 

I billedet herunder, ses det ligeledes hvordan kanalerne arbejder med en standard kanal bredde. Der er større spænd mellem kanalerne, da båndet er "længere".

 

Helpful Unhelpful

59 of 109 people found this page helpful