Skip to main content

Hvad er NAT? - Videnbase / Router / Netværksboks / Router - DKTV Kundecenter

Hvad er NAT?

Authors list

Intro

NAT, eller Network Address Translation, er en internetprotokol som benyttes til at opdele et netværk.

Man kan derfor være knyttet flere brugere på et større netværk, og stadigvæk komme fra den samme offentlige IP-adresse.

 

Forbedret sikkerhed

NAT er ligeledes også med til at forbedre sikkerheden, da evt. angreb ikke kan rettes mod brugeren, men derimod vil ramme Dansk Kabel TV’s system i stedet.

 

Delt offentlig IP

Hvis man kontrollerer sin offentlige IP-adresse, er denne derfor ikke personlig – medmindre man har en fast IP-adresse.

 

Server/hosting eller andet behov?

Det kan være nødvendigt med en fast offentlig IP-adresse, hvis man skal køre en server i hjemmet. For eksempel, hvis man skal hoste et spil på nettet, som andre skal forbinde til. Med en fast offentlig IP-adresse, er NAT ikke længere aktiveret fra Dansk Kabel TV's side.

 

Playstation samt Xbox kræver en fast offentlig IP adresse, for at kunne kommunikere korrekt, med Playstation Network samt Xbox Network.

 

Router

En personlig router, vil typiske have NAT aktiveret som standard. Dette betyder, at man kan benytte sig at sit hjemmenetværk, og dermed kommunikere med f.eks. Sonos anlæg, eller Chromecast.

Hvis NAT er aktiveret i ens router, pålægger det ligeledes et større pres på routerens ydeevne. Dette skyldes, at krafterne til at lave denne oversættelse kan være krævende for routeren, når der er pres på trafikken. Internettet kan derfor opleves sløvt, hvis ens router ikke har krafter nok (processor kraft).

 

I nogle af Dansk Kabel TV's foreninger, kan NAT ligeledes hjælpe til, at man kan have flere enheder tilsluttet internettet på samme tid.

Hjælpsom Unyttig information

88 af 142 personer fandt denne side nyttig